P.I.M.P. my AD

Put In More Passion !!!

P.I.M.P. my AD

P.I.M.P. my Ad s-a nascut din pasiune. Pasiunea a 5 studenti sa afle lucruri noi, sa experimenteze, sa gandeasca, sa-si depaseasca limitele. Nu ne e frica de esec si am pornit la drum cu gandul ca, oricare ar fi deznodamantul acestei povesti, cu siguranta vom avea ceva de invatat. Ne dam silinta sa fim cei mai buni dintre cei buni !!!

Olimpiadele Comunicarii...

Am ras, am povestit, am prezentat, ne-am calificat, avem client interesant, suntem fericiti, suntem foarte fericiti, avem motive, suntem tineri, suntem abia anul I, suntem noi, am participat la conferinte, noi prieteni, iarasi trenuri, iarasi idei, iarasi distractie, iarasi P.I.M.P. My AD !!!

Despre psihologie si advertising

Aici gasiti originalul:
http://www.olimpiadelecomunicarii.ro/forum/nou-veniti/re-bine-v-am-gasit-673.html#673

Si acum sa vedem: Doamna zice asa:
"Bine v-am gasit!
Sunt psiholog, consilier familie-cuplu si pentru mine comunicarea este foarte importanta.De felul cum decurge comunicarea cu familiile sau cuplurile aflate in impas, de felul cum ii sprijin sa comunice intre ei si sa invete sa relationeze, depinde crearea unei atmosfere armonioase in familie, in care pot creste normal copiii , care la randul lor vor construi societatea sanatoasa de maine .
Si daca in familie se incarca "bateriile " putem spune ca primul pas spre a realiza ce ne-am propus in activitatea sociala, economica, politica, a fost facut. Mi-as dori ca si in societatea romaneasca sa se constientizeze ca e nevoie ca psihologul, consilier si psihoterapeut de familie , sa-si gaseasca locul ca si in celelalte tari civilizate ale lumii.
Niculina Ciuperca"

La care eu:
In primul rand, eu consider ca psihologii sunt necesari doar celor care nu stiu cum ii cheama. Intr-adevar exista situatii in care poate fi de ajutor un psiholog, insa doar pana intr-un moment, deoarece acestia au tendinta de a profita de pe urma bietilor oameni slabi de inger (eu as face exact acelasi lucru daca as fi psiholog). Adica e logic, doar nimeni nu vrea ca toate problemele sa fie rezolvate, caci atunci ei (psihologii) ar muri de foame in asteptarea unei persoane cu probleme. Si acum sa fim sinceri, chiar credeti ca un strain va poate face sa va intelegeti mai bine pe voi insiva?...E posibil sa fii avut experiente similare, dar in mare parte psihologul tot ce stie, stie din carti si/sau experienta profesionala(de asemenea cladita pe spatele unor bieti oameni cu probleme).
La fel ca in advertising, psihologii te manipuleaza, iti induc ideea ca un terapuet, consilier sau specialist (dooamnee:P) iti este de ajutor, ca fara el viata ta ar fi lipsita de sens, sau ca doar la el te poti intoarce cand viata isi pierde din insemnatate. Dupa cum ziceam, la fel si in advertising, toate reclamele nu fac altceva decat sa iti sugereze (foarte energic si convingator, de cele mai multe ori) ca ai nevoie de un anumit produs. Si acum hai sa facem o comparatie intre nebunie mentala/psihoza/relaxare indusa/hipnotizare si Coca-Cola/Sprite/Jacobs/"case irish-romanesti"/Mercedes/BMW/Dacia/Grecia/Austria/Marea Neagra/Poiana Brasov/Alpi. Oare care e mai risk-free? Care se vinde mai bine? Care este cererea? Dar oferta? Si totusi, care este mai eficienta?

Castigator: Psihologia (alaturi de toti specialistii/terapeutii/consilierii/psihologii/psihiatrii/psihoterapeutii/toate denumirile anterioare combinate)

Concluzia: Ne trebuie psihologi (in/pentru advertising) pentru o mai buna manipulare, pardon, pentru o mai buna directionare a valorilor noastre, ale copiilor nostri, care vor putea creste astfel cu o permanenta dorinta nebanuita de a-si cumpara de toate, de la Conversi la Swarovski la carti "How to..." la Armani si la hartie igienica cu afisaj electronic (va aparea in curand). La fel ca si in celelalte tari civilizate ale lumii.
Radu Deac

Nota: cand am vazut post-ul de pe OC nu m-am putut abtine :D

2 care au ceva de comentat...:

  1. Badita Florin said...
     

    Psihologia este ceva de viitor.SI este foarte buna in primul sa o invete un om...decat sa se lase "condus" de ea. Un student in anu I la psihologie

  2. Anonymous said...
     

    Asa cum a fost comparatia facuta intre coca cola etc...si psihologie ....asa ne ceere si articolul sa nu trecem odata de...problemele create intr`o familie...adik sa acceptam in continuare ...k un tata isi agreseaza sexual fata/baiatul...sau mama ...etc..!!ganditi inainte sa spune`ti cva...numai un copil crede ceea ce sustineti aici ...o persoana care vrea binele omenirii nici nu se va uita la acest articol !

Post a Comment